DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban problémát okozhat az, ha egy társadalmi elégedetlenségi mozgalom élére áll egy párt vagy akár több párt is, mert ezzel akár nehezítheti a tiltakozók helyzetét is, akik a saját sorsukért tiltakoznak és nem valamilyen politikai erőért.
De tisztelt képviselőtársaim, tisztelt Pető Iván frakcióvezető úr, azért a csimpaszkodásból önök meglehetősen szép példát adtak ennek az országnak. Gyönyörűen elcsimpaszkodtak a taxisblokád barikádjain, még röplapot is osztogattak, pedig az a tiltakozás ráadásul törvénytelen is volt, úgyhogy amnesztiát kellett hirdetni. Ma ilyen nincs. (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Bizony!) Azt hiszem, szerencsésebb, ha nem önök azok, akik másokat erről kioktatnak.
A következő kérdés: vajon önmagukban az intézkedések vagy az intézkedések mikéntje és módszere is számít, tisztelt kormánypárti képviselőtársak, tisztelt Akar László úr. És itt az óriási probléma. (Dr. Avarkeszi Dezső: Ezt vegyük jegyzőkönyvbe. Kimondta, hogy intézkedések.) Sorozatosan rontják el a saját döntéseiket is, sorozatosan tesznek olyan lépéseket, amelyek még a saját eredeti koncepciójuknak is ellentmondanak.
Minden évben azzal kellett kezdeni, hogy korrigáljuk az év végén hozott, kapkodó, átgondolatlan döntéseket. Most is mi történt, ha végiggondolják? Az történt, hogy keresztülerőltették a parlamenten az úgynevezett "járulékreform" című történetet, amit a kormánypárti oldalon sem tudtak elfogadni, ebből lett egy olyan törvény, amiből január közepén látható volt, hogy ez így nem fog működni, de január végén ez a kormány még azt mondta, hogy majd három hónap múlva átnézzük a dolgot. Ahelyett, hogy végiggondolta volna a januárban beindult tiltakozások során - még nem volt tüntetés -, hogy vajon mennyi ebből a jogos, ahelyett mindaddig lesöpörte az asztalról a tiltakozók érveit, amíg azok ki nem vonultak az utcára.
Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Ez az igazi probléma. És ez nemcsak itt történik, hanem ugyanez történik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a felsőoktatásban, és ugyanez történik az egészségügyben is, ahol addig nem hajlandóak belátni, hogy a számaik nem igazak, amíg óriási cirkusz nem lesz országszerte. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Pedig feketén-fehéren kiszámolható. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi