VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tegnap a miniszterelnök úr a szokásos havi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy mint miniszterelnök nem fogja engedni, hogy ennek a stabilizációnak az eredményeit bárki fellazítsa, felpuhítsa.
Azt hiszem, a közvélemény számára nem egészen érthető, milyen stabilizációról beszél a miniszterelnök úr, hiszen ha valaki kinyit ma egy mai napilapot, akkor azt látja, hogy a felsőoktatási dolgozók sztrájkra készülnek, a mezőgazdasági kistermelők már kint vannak az úton, az elhibázott és szerencsétlen autópálya-koncesszió miatt utak mellett lakó tüntetők éppen most vonultak le az autópályák mellől; tehát nem egészen érthető, hogy a miniszterelnök milyen társadalmi stabilizációról beszél. (Dr. Avarkeszi Dezső: Gazdasági stabilitásról, neked tudnod kellene!)
Egyre több jel mutat, sajnos, arra, hogy ez a kormány egy évvel a választások előtt a hibákat csak valamilyen erő felmutatása mellett képes vagy hajlandó beismerni. A hétvégén A hét vasárnapi műsorában Szalai Erzsébet szociológus fogalmazta meg azt a véleményét, hogy egyre több társadalmi csoport ismeri föl azt a helyzetet, hogy amennyiben nem képes erőt felmutatni, amennyiben nem képes valamilyen módon a kormányzatot kényszeríteni arra, hogy az ő társadalmi érdekeit a kormány támogassa vagy valamilyen módon próbálja megoldani, akkor ez a kormány azzal a társadalmi csoporttal nem foglalkozik. Tehát a kormány magatartása, sajnos, egyre több társadalmi erőt ösztönöz arra, hogy valamilyen módon erővel próbálja a kormányt a hibái belátására kényszeríteni.
Ami pedig a történelmi távlatokat illeti, tisztelt államtitkár úr, minden viszonyítás kérdése. Az a kérdés csak pusztán, hogy mihez viszonyítunk. Korábban, 1990 előtt, azt hallhattuk elég sűrűn, hogy mégis ez a legvidámabb barakk, azért egyfajta gulyáskommunizmus megvalósult, aminek vannak kétségkívül eredményei a szomszéd országokhoz képest. Én nem hiszem, hogy Magyarország számára - amely a kormány szerint is az Európai Unió felé törekszik - ez volna a kívánatos összehasonlítási alap. Minket, Magyarországot, bennünket nem azzal a mércével kell mérni, amihez képest jól állunk, vagyis a kelet-európai mércével. Mi minden történelmi perspektíva alapján az Európai Unióhoz akarunk és kívánunk csatlakozni.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi