KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az az állapot, amit ön említett, valóban elég rendkívülinek mondható, és elsősorban az osztrák hatóságok vám- és vám körüli intézkedésének köszönhető. A várakozási idők csökkentése azonban már az elmúlt év folyamán is többször napirendre került, ezért miniszteri, illetve miniszterelnöki kezdeményezésre szakértői megbeszélésre is sor került.
Ez a megbeszélés magyar kezdeményezésre az osztrák partner részéről is elfogadást kapott és ezen a megbeszélésen az osztrák partner vállalta, hogy még 1997-ben, tehát idén befejezi a kamionterminál osztrák oldali megépítését és ezzel reménységünk szerint lényegesen megjavul a kamionforgalom Hegyeshalomnál, a várakozási idő várhatóan lecsökken.
A magyar oldalon mintegy 350-400 kamion befogadására alkalmas parkoló létesítését vállalkozási alapon kívánjuk és látjuk megoldhatónak.
A tárcánk feladatkörébe tartozó és az ön által is említett, a határátkelőhely előtti, mintegy 1 kilométeres útszakaszon leállósáv építését kérte a képviselő úr, illetve az ott élők. Ennek a forgalmi vizsgálata megtörtént, a műszaki tervek előkészítése a tavalyi ígéretnek megfelelően szintén megtörtént, és amennyiben a tervek jóváhagyása, hatósági engedélyezése is végbemegy, a kivitelezés már idén, az év második felében meg fog kezdődni. Reméljük, hogy ezzel a kialakult helyzeten valamit javítani tudunk, de mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy ez az osztrák partner együttműködésén is múlik. Köszönöm szépen. ((Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi