DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen elnök úr. Valóban így van, fáziskéséssel jeleztem. Arra vártam, hogy más frakciók képviselői is elmondhassák véleményüket, de úgy érzékeltem, nincs hozzátennivalójuk.
Medgyasszay László képviselő úr a lemondásom kapcsán az "Aktuális" című műsorban azt mondta: Zoltán, ne mondjon le, itt a történelmi feladat, hogy megoldhassa az ország problémáját, ugyanis ez a nemzeti agrárprogram - bármennyire üres is, bármennyire is nehéz lesz az egyeztetés, de - egy utolsó és meg nem ismételhető folyamat része kell hogy legyen, ahol a nemzeti konszenzus kialakítható. Én ennek jegyében, az ön szavaira hallgatva ezt vállaltam. (Derültség.) Nagyon remélem, hogy azok a megnyilatkozások, amelyek itt szinte prejudikálva megjelennek, anélkül, hogy ezeket a tárgyalásokat konkrétan elkezdtük volna, nem ebben a szellemben folytatódnak. Mert ha nincs esély arra, hogy bármiféle konszenzust teremtsünk az agrárágazat helyzetének megoldására, akkor valóban egyetlenegy lehetőségem van - amit egyébként örömmel fogok megtenni -, hogy lemondok. Ez természetes.
De azért a mi munkánkat közösen kellene végezni. Hogy ebben milyen alapelvek vannak, és mennyire nyitott ez az anyag, azon, azt hiszem, nem kellene különösebben vitatkoznunk, mert tartalommal ezt nekünk közösen kell megtölteni. Ha bármit is konkrétan, akár szabályozórendszerében, akár a működtetésre vonatkozóan leírtunk volna, akkor önök joggal mondhatnák, hogy a kormány már eleve meghatározza, hogy mit akar, és csak azért küldi ezt az egész anyagot vitára, hogy a látszatnak eleget tegyen.
(8.40)
A 400 ezer példányról annyit, hogy ha nem adtuk volna ki csak 5 vagy 10 ezerben, akkor meg azt mondanák, hogy nem jut el minden termelőhöz (Derültség.), nem tudnak róla ott helyben vitatkozni. Ennek ez volt az oka - bár tudom, hogy költséges.
És mit fog ez érni? Ez az anyag akkor fog érni valamit, ha konszenzus alapján ez a Ház törvényileg fogja a garanciákat megadni arra, hogy mind az intézményrendszerben, mint a finanszírozásban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) meglegyenek a mindenkori kormánytól független szabályozó intézkedések. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi