IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Belügyminiszter Úr! Képviselőtársak! Az előző kérdéseimben már feszegettem a pomázi Munkaterápiás Intézet körül kialakult problémákat. Ez alkalommal gratulálni szeretnék az intézet felszámolását végző Citifund Kft. munkájához. Ez a kft. nemcsak a magyar állam tulajdonát képező földeket adta el bagóért, hanem az önkormányzat tulajdonát is - a tulajdonos önkormányzatnak.
Konkrétan a csobánkai 19. számú tulajdonlapon szereplő 016/92. helyrajzi számú, mintegy 82 hektár területet is kb. 32 millió forintért adott el. A szerződést aláírta a Citifund részéről Boross András végelszámoló, a csobánkai önkormányzat részéről dr. Bodor György polgármester.
Ezt a területet már nem négyzetméterenként 4-6 forintért adták el, hanem 37 forint 80 fillérért. A terület tulajdonjogát az 1990. évi LXV. törvény 103. §-a alapján már régen, 1992. január 15-én megkapta a csobánkai önkormányzat. Tekintettel arra, hogy már másodszor is a csobánkai önkormányzat nevére lett íratva a terület, bizonyára mintegy 32 millió forintért, ami a szerződésben is szerepel; ki lett fizetve. A szerződést '96. január 17-én írták alá. A fent említett bejegyzést február - tehát egy hónappal később - 15-én törölték, és aznap, 15-én, újra az önkormányzat nevére írták.
Tisztelettel kérdezem a belügyminiszter urat: milyen tanácsadó szerv az olyan, amelyik nem ért a tulajdoni lap értékeléséhez, hiszen annak csak a második részét kellett volna elolvasni? Tisztában vannak-e azzal az önkormányzatok, hogy milyen tulajdonnal rendelkeznek? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Három: honnan van ilyen felesleges pénzük a vételhez? Tisztelettel várom válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi