KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! A szóban forgó telek helyrajzi száma a 19. tulajdoni lapon 016/2, nem 92. A telek egyébként 1962 óta a magyar állam tulajdonában és az Egészségügyi Minisztérium Munkaterápiás Intézete kezelésében van.
Tekintettel arra, hogy ez állami tulajdon, és egy intézmény kezelésében volt, vagyonátadás útján nem kerülhetett önkormányzati tulajdonba. Erről a körülményről egyébként a Pest Megyei Vagyonátadó Bizottság 1992. május 8-án kelt levelében tájékoztatta a csobánkai önkormányzatot. Most, amikor az intézetet felszámolják - és egyébként ezen intézet felszámolását végzi az a cég, amelyet képviselő úr is említett, meghirdette értékesítésre a felszámolás alá vont intézmény vagyontárgyait, illetve kezelésében lévő eszközeit.
Így került meghirdetésre a telek is, és a csobánkai önkormányzat indult ezen a pályázaton, azt megnyerte, a szerződést megkötötte, ennek alapján a tulajdonába került, és a bejegyzése is megtörtént.
A képviselő úr kiindulópontja volt tehát téves, mert azt gondolta, hogy az önkormányzat tulajdonában van ez a telek. Tájékoztatom a képviselő urat, hogy nem volt az önkormányzat tulajdonában, a magyar állam tulajdonában és az intézet kezelésében volt, most pedig az önkormányzat ezt megszerezte.
Honnan van pénze az önkormányzatnak? Ezt a Belügyminisztérium nem jogosult vizsgálni, de mindenesetre örül neki, hogy az önkormányzat vagyona gyarapodott. Köszönöm szépen. Kérem a válasz elfogadását. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi