DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): A Független Kisgazdapárt már több alkalommal kifejtette, hogy a Romániában élő magyarság megmaradásának egyik alapvető feltétele a Bolyai Egyetem elismerése és visszahelyezése korábbi státuszába. Viszont aggodalommal vettük tudomásul, hogy az RMDSZ elnöke már nem kíván nyomást gyakorolni a kormányra az egyetem visszaállítása érdekében. Különböző prioritásokra hivatkozva, amelyek elsőbbséget élveznek szerinte, már nem olyan fontos a Bolyai Egyetemnek a visszaállítása, holott erre most lenne igazán lehetőség a demokratizálódó Romániában a két magyar kormánytagon és az önkormányzati képviselőkön keresztül.
Az egyetem visszaállítása az RMDSZ választási programjában is szerepelt, annál inkább nem érthető számunkra, hogy miért szorgalmazzák ezt a magyar szervezetek.
Elképesztőnek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a magyar egyetemi tanárok és politikusok egy csoportja kampányt kezdeményezett az egyetem visszaállítása ellen. Ez a magyarság érdekeinek elárulása. Romániában az új Bokros-csomag, a rendkívül súlyos gazdasági intézkedések bevezetése következtében a lakosság közállapotában rendkívül nehéz körülmények következnek, és pontosan ez a helyzet indokolja azt, hogy most kellene kihasználni azt a lehetőséget, hogy az egyetemet visszaállítsuk korábbi státuszába, mert később, amikor már a közállapotok még inkább romlani fognak, a gazdasági megszorító intézkedések következtében sokkal nehezebb lesz elérnie a magyarságnak az egyetem visszaállítását, mint az a jelenlegi helyzetben lett volna. Köszönöm szépen. (Dr. Pető Iván: Bravó! - Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi