DR. CSIZMADIA LÁSZLÓ

Full text search

DR. CSIZMADIA LÁSZLÓ
DR. CSIZMADIA LÁSZLÓ, az alkotmány- és igazságügyi bizottság előadója: Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés alkotmány- és igazságügyi bizottsága február 26-án megtartott ülésén tárgyalta az előttünk fekvő, T/3650. számú törvényjavaslatot. A bizottság ülésén elhangzott, hogy két vonatkozásban is feltétlenül szükséges a javaslat mielőbbi elfogadása. Egyrészt a kormány jogharmonizációs kötelezettségének tesz eleget, amikor a törvényben alkalmazott megoldásokkal eleget tesz a védjegyoltalomra és a védjegyeljárásra vonatkozó nemzetközi kötelezettségvállalásainknak.
Más vonatkozásban viszont a javaslat olyan új jogintézményeket vezet be, amelyek feltétlenül szükségesek a piacgazdaság további kiépítéséhez, a védjegyekkel kapcsolatosan a jogbiztonság fokozásához. Ugyanakkor az alkalmazott jogi megoldások az eddigi jogi hagyományok továbbfejlesztései. A javaslat megőrzi tehát a magyar védjegyjog kontinuitását, és az eddigi értékeket megőrizve fejleszti azt tovább.
Mindezekre figyelemmel az alkotmány- és igazságügyi bizottság egyhangú határozattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül javasolja a törvényjavaslat elfogadását, tekintettel arra is, hogy a bizottság megítélése szerint az előterjesztő igen színvonalas szakmai munkát végzett. Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi