DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálom, hogy tisztelt képviselőtársaim leginkább azokkal a kérdésekkel fordulnak ide, amelyeket a sajtóból ollóznak ki és folyamatosan ezzel bombázzák a tárcát. Engedje meg a tisztelt képviselő úr, hogy visszautasítsam azt, hogy a területfejlesztést összemossa vagy azonosítsa pártfejlesztéssel; visszautasítsam azt a vádat, hogy a területfejlesztésben pártpolitikai szempontok uralkodjanak. (Zaj a Fidesz padsoraiban.) Engedje meg, hogy visszautasítsam azt is, hogy a területfejlesztés szabályai érvényre juttatásában bármiféle sandaságot feltételezzen. (Zaj az ellenzék padsoraiban.)
Szeretném elmondani a tisztelt képviselő úrnak - ahogy képviselőtársának már az előzőekben említettem -, nincs semmiféle kormányzati szándék és kormányzati akarat abban, hogy bármiféle pénzeszközök kerüljenek leosztásra képviselőknek, s bármiféle olyan térképek kerüljenek kialakításra, amelyek csak és kizárólag pártpolitikai szempontokat szolgálnak. (Moraj a Fidesz padsoraiban.)
Úgy gondolom, hogy az itt ülő valamennyi képviselőnek joga és kötelessége, hogy a területén, illetőleg a megyéjében folyó területfejlesztési célokban részt vegyen, és természetesen az ezekkel kapcsolatos ügyekkel foglalkozzon. Az, hogy bárki bármit gondol ezekről a dolgokról, engedje meg a tisztelt képviselő úr, hogy ne minősítsem. Számomra sokkal fontosabb az, hogy mi az, ami ebből kormányzati akarattá transzformálódhat. Természetesen egyik sem transzformálódott kormányzati akarattá. Hiszen ezt a képviselő úr is látta a parlament elé beterjesztett országgyűlési határozattervezetből is, az országos területfejlesztési koncepcióból is, amely most készül. A képviselő úr nálam sokkal jobban ismeri azokat a területfejlesztési szabályokat, amelyek a ma garanciáit, illetőleg a mai játékszabályokat tartalmazzák.
Kérem képviselő urat, hogy fogadja el a válaszomat, és ne próbáljon olyan kérdésekben megnyilatkozásra szorítani, ami nem igaz! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi