HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Sajnálom, tisztelt képviselő asszony, hogy átveszi férfi kollégái stílusát, akiket nem zavarnak a tények. (Közbekiáltások az ellenzék soraiból.) Tudniillik, hölgyeim és uraim, azt mondani, hogy amit a kormány vagy jómagam mondok, ott óriási távolság van a tettek és a gyakorlat között...(Zaj.)
Tisztelt Képviselő Asszony! Vállalom, hogy eljuttatom önnek azoknak a konkrét intézkedéseknek a jegyzékét, amely bemutatja, hogy 1997-ben mi változik, mit tudunk javítani a különböző kategóriákban.
Ne haragudjon, hölgyem, hogy lehet olyat mondani, hogy a munkanélküliség terén semmi nem változik! 1996 decemberében első ízben ment 10 százalék alá a regisztrált munkanélküliek száma - 9,7 százalékra... (Zaj. - Közbeszólások az ellenzék soraiból: Kiestek belőle!), először, 400 ezer fő alá! Igaz, ugyanakkor jó néhányan bekerültek a nem regisztrált munkanélküliek közé... (Közbekiáltások az ellenzék soraiból: Így van!), ezek számára jövedelempótló és egyéb támogatást nyújtunk. Vagy: ma már több az új munkahely, ami létesült, mint amennyi megszűnt.
Hiszen az önök idejében, amikor önök is kormányon voltak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) volt olyan nagy munkanélküliség, amely szinte kezelhetetlené vált. Hangsúlyozom, szívesen átadom önnek a döntések, az intézkedések jegyzékét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi