DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor valaki napirend előtti hozzászólásra jelentkezik, és megfogalmazza a gondolatait, akkor biztos többféle célt is megfogalmaz maga előtt. Hogyha Németh Zsoltnak az volt a célja ezzel a mai napirend előtti hozzászólással, hogy azt az üzenetet fogalmazzuk meg a magyar társadalomnak - és kifelé is -, hogy a demokratikusan megválasztott parlamenti pártok Magyarországon egyetértenek a NATO-csatlakozás kérdésében, akkor azt gondolom, hogy ez egy jó cél volt, és ezt a célt a magam részéről támogatni tudom, és szeretném, hogyha ez az üzenet fogalmazódna meg úgy Magyarországon belül, mint kifelé.
Azzal a megállapításával egyetértek, hogy van tennivalónk közösen: a kormánynak is van tennivalója ebben a kérdésben, az Országgyűlésnek is, az Országgyűlés illetékes bizottságának is; különösen arra a megjegyzésére gondolok, amikor arról beszélt, hogy az állampolgároknak többet kellene tudni a NATO-csatlakozásról, annak következményeiről.
Ugyanakkor azzal nem tudok egyetérteni - és azt hiszem, hogy talán ellenzéki képviselőtársainknak az a zavara jelenik meg, hogy ebben a kérdésben egyetértés van -, hogy itt néhányan elkezdenek posztkommunistázni, elkezdenek a Varsói Szerződés támogatóiról beszélni. Azt gondolom, hogy az eddig történtek azt már bebizonyították, hogy ez a Szocialista Pártnak, nekünk nem árt; viszont kifelé igencsak alkalmas arra, hogy rontsa a rólunk kialakított képet, hogy ez károkat okozzon a nemzetközi megítélésben, úgyhogy azt gondolom, hogy ezt abba kellene hagyni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi