NIKOLITS ISTVÁN

Full text search

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Mélyen Tisztelt Képviselő Úr! Elég kemény támadást intézett a nemzetbiztonsági szolgálatok irányába, különösen a Nemzetbiztonsági Hivatal irányába, és nem hagyhatom szó nélkül azt a kétlelkűséget, ami emögött meghúzódik. Ön, képviselő úr, a nemzetbiztonsági bizottság tagja, és így nagyon sok olyan információval rendelkezik, ami ezeknek az ügyeknek a hátterére vonatkozik, és ezeket az információkat, valamint a nyilvánosság előtt megjelent, sajnos nem teljes információkat - miután az ügyek folyamatban vannak - ön arra használta fel, hogy kemény csúsztatásokat mutasson be itt egy gyönyörű mutatványsorozattal a Háznak. (Taps az MSZP-frakció padsoraiban.)
Ami az igazság: rendőrségi információ következtében szerzett tudomást a magyar rendőrség arról, hogy 1995-ben papírszállítmányok érkeznek az országba. Megjegyzem, ezek a papírszállítmányok teljesen liberalizált tételek voltak, tehát jogosan jöhettek be a határon. Ennek ellenére a rendőrség ebben az ügyben eljárást indított, és a rendőrségi vizsgálat, illetve nyomozás ma is folyik.
Nagyon sok olyan információ látott napvilágot, ami a nemzetbiztonsági szakszolgálat ebben az ügyben folytatott tevékenységéről szól: ön ezeket pontosan ismeri, az elmúlt szerdai nemzetbiztonsági bizottsági ülés alapján. Ott elmondtam, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal nem rendelkezett információkkal, miután rendőrségi nyomozás folyik az ügyben. A rendőrség ugyanolyan hatáskörrel rendelkezik ezekben a kérdésekben.
A másik ügy: Nagyon szeretném, hogyha nem kezdene megalapozni egy olyan információt, mely szerint a Postabank-ügy a Nemzetbiztonsági Hivatal tevékenységében nem jelenik meg. Az, hogy erről részleteiben nem szólunk, nem azt jelenti, hogy a hivatal ezen a területen nem végez munkát. Kérem, képviselő úr, hogy az ön tagságát és a parlamenti nyilvánosságot ilyen módon a jövőben ne használja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi