DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Most csak kétperces felszólalásra jelentkeztem.
Tisztelt Országgyűlés! Ha beleképzelem magam egy rádióhallgató helyébe, aki nyomon követi az Országgyűlés munkáját, és aki meghallgatta a kicsit vértelen államtitkári expozét, a bizottsági előadók elmondását, azt hiszem, nem tévedek, amikor azt mondom, hogy utána a második kormánypárt előadásából rádöbbent arra, hogy ennek a kormánynak egy igen balul sikerült alkotmánymódosítási javaslatáról vitatkozik az Országgyűlés. Én bíztam benne, hogy esetleg államtitkár úr megkapja a lehetőséget arra, hogy bejelentse az Országgyűlés plénuma előtt, hogy a kormány visszavonta ezt alkotmánymódosítást. Tudniillik nincs meg az a többség, amely lehetővé tenné, hogy ezt az alkotmánymódosítást az Országgyűlés elfogadja.
Kiderült az eddig elhangzottakból, hogy egyes-egyedül a Magyar Szocialista Párt az, amely támogatja az alkotmánymódosítást. Ennek a pártnak viszont nincs kétharmados támogatottsága, ezért a Magyar Országgyűlés ezen ülésszakának egy olyan tárgyalási szakaszába értünk, ahol talán túlságosan is drága a mi időnk ahhoz, hogy egy olyan alkotmánymódosításról vitatkozzunk, szakmailag is nagyon megalapozott érveket előhozva, amely nem lesz megszavazva. Ez a kormány felelőssége, hogy olyan alkotmánymódosítást terjesztett be, amely nem bírja a parlamenti többségnek, a kétharmados többségnek a támogatottságát.
Ezért én arra kérem a kormány jelen lévő képviselőjét, gondolja át, van-e módja és lehetősége visszavonni ezt az alkotmánymódosítást, hogy megőrizzük a törvényhozás tekintélyét. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi