ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Most soron következik az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4752. számon, az egységes javaslatot pedig T/4752/9. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Az Alkotmánybíróság 1997. december 15-ei határozatával megállapította - az 52 országgyűlési képviselő által kezdeményezett előzetes normakontroll alapján - a törvényjavaslat egyes rendelkezéseinek alkotmányellenességét. Erre figyelemmel a Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az egységes javaslathoz az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekről ajánlás készült T/4752/11. számon.
Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e a módosító javaslatokat szóban megindokolni. (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánja.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatokat az összefüggésekre figyelemmel a záróvitában egy szakaszban tárgyalja. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványok egy szakaszban történő tárgyalását elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Senki nem jelentkezik.) Nem kíván. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslatok és a törvényjavaslat egészének elfogadásához is a jelen levő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/4752/11. számú ajánlás 1-9. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 246 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 25 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
(18.20)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 241 igen szavazattal, 8 nem szavazattal, 22 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi