DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő Úr! Azt gondolom, eléggé sajátságos a helyzet, hiszen az országos területfejlesztési koncepció, ahogy a képviselő úr is említette, éppen most van a parlament előtt; az általános vitája lezárult, részletes vitájára még ezt követően fog sor kerülni. Tehát a Házszabály alapján módosító indítványok, csatlakozó módosító indítványok beadására még most is sor kerülhet.
Képviselő úr nagyon helyesen mondta: az a koncepció, amit benyújtottunk, a megyei területfejlesztési tanácsok, önkormányzatok, önkormányzati szövetségek, illetve az érdekképviseleti szervek egyetértésével került a parlament elé. Mindössze 28 módosító javaslat érkezett; és ma is alapelvünk az, hogy a korábban kialakított szakmai-társadalmi egyetértés fenntartása megtörténjen, továbbra is fennálljon, és csak és kizárólag egyetlen szakmai szempont: a területfejlesztés jobbítása legyen valamennyiünk célja.
Az, hogy milyen módosító indítványok érkeznek, illetőleg ezeknek a módosító indítványoknak mi lesz a sorsa, egészen addig, ameddig a részletes vita le nem zárul, és a részletes vitát követően a Házszabály 106. § (4) bekezdése alapján az előterjesztő írásban nem tájékoztatja a frakcióvezetőket arról, hogy mely módosító indítványokkal ért egyet, azt gondolom, formálódhat.
Szeretném megnyugtatni a képviselő urat, hogy a tárca, illetőleg a kormány mint e koncepció előterjesztője, csak és kizárólag olyan módosító indítványokat támogat, amelyek ugyanazt az egyetértést és valamennyi megyei területfejlesztési tanács támogatását élvezik, mint amit az országos területfejlesztési koncepció is élvezett (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hiszen valamennyiünk érdeke sérülne ellenkező esetben.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi