BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A rendszerváltást követően a piacgazdaságra való áttérés természetes velejárója volt, hogy a magyar építőipar, a magyar mélyépítőipar, a magyar útépítőipar is átalakult, és zömében külföldi befektetők többségi tulajdonába kerültek. Ez természetes folyamat volt.
Az Európai Unió minden tagállama védi a saját építőiparát, a saját mélyépítőiparát és azon belül is az útépítőiparát. A nemzetközi szerződések kötelezővé, illetve lehetővé teszik a magyar úthálózat fejlesztését, amelyben a Magyar Köztársaság parlamentje és kormánya is - a költségvetés szabta kereteken túl is - kötelezettségeket vállal koncessziós szerződésekkel vagy más formában az úthálózat fejlesztésére és bővítésére. Ezt a tendenciát nem sikerült megállítani. És ez a kérdésem magva, hogy miként lehet a magyar építőipart, útépítőipart megmenteni, és miként lehet azokat az európai uniós ajánlásokat figyelembe venni, amelyek lehetőséget biztosítanak a magyar útépítőipar számára, hogy érdekeit érvényesítse.
Tisztelettel kérdezem miniszter urat, milyen intézkedéseket tervez annak érdekében, hogy ne váljunk teljes mértékben kiszolgáltatottá, hogy a pályázatokon való részvételben a magyar építőipar és útépítő vállalkozások ne csak egyfajta vazallusi, kiszolgálói szerepre kényszerüljenek, és leszorított árakon tudjanak vállalkozni a zömében osztrák, német és más építőipari cégek mellett.
Tisztelettel kérem miniszter urat, hogy a kérdésre, amelyet írásban megküldtem, szíveskedjék választ adni, és megnyugtatni a hazai, többségében hazai útépítő vállalkozásokat, hogy nekik is van jövőjük. Várom válaszát. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi