DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Matáv szolgáltató tevékenységének egy anomáliájára szeretném szíves figyelmét ráirányítani. Általában nem értem, hogy mi az oka annak, hogy a Matáv szolgáltatásai az európai átlagot messze meghaladóan drágák. Azt pedig végképp nem értem, hogy a Matáv magatartása ügyfeleivel olyan, mintha azt nem a Ptk., nem a kötelmi jog szabályozná, hanem valamilyen furcsa hatóságosdi.
Budapesten egyre több az olyan telefon-előfizető, aki más lakásba költözik, és egyúttal kéri telefonja áthelyezését is. Arra általában választ sem kap, hogy ez irányú megrendelését - mert ez nem kérés, ez megrendelés - mikor teljesítik. A készüléket nem kapcsolják ki, de a költözést követően havonta számlát kap régi lakásán lévő telefonja alapdíjáról és a készülék bérleti díjáról, természetesen áfával. Ha a költözés többes cserével történik, és nem ritkán mindegyik költözőnek van telefonja, akkor három-négy hónapig több családot egyszerre érint ez a díjszedés. Erre a viccben azt lehetne mondani, hogy ügyes, nagyon ügyes. A Matáv azonban nem egy viccnek a szereplője, hanem az állampolgárok szerződő partnere.
Az lenne a kérdésem: tud-e a minisztérium azért tenni valamit, hogy a Matáv úgy viselkedjék, mint egy szolgáltató, és betartsa a szerződésekre vonatkozó szabályokat? Várom szíves válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi