DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! A távközlési szerződésekről szóló 243/97. kormányrendelet intézkedik a távbeszélő-állomás áthelyezéséről. Ennek alapján a szolgáltató a területéhez tartozó primer körzetben az előfizető által megjelölt helyen köteles a szolgáltatás igénybevételéről biztosítani. Amennyiben a szolgáltató az előfizető áthelyezési kérelmét 60 napon belül nem tudja teljesíteni, köteles a várható áthelyezés időpontjáról év, negyedév megjelölésével tájékoztatást adni.
Amit ön kérdez, az elsősorban az előfizetői jogviszonynak a kérdése, és az ezalatt történő számlázás. A kérelem bejelentésétől az áthelyezési igény teljesítéséig szünetel az előfizetői jogviszony a törvény szerint. A szolgáltató ezért díjat nem számlázhat, ha mégis díjfizetés történt volna, köteles azt jóváírni vagy visszafizetni. Abban az esetben, ha az előfizető a távbeszélő-állomás áthelyezését kezdeményezi, és nem rendelkezik az áthelyezés konkrét időpontjáról, a szolgáltató 15 nap elteltével a régi állomást leszereli, egyidejűleg intézkedik a számlázás megszüntetéséről.
Gyakran előfordul, hogy az előfizető olyan lakásba költözik, ahol szintén működött előfizetői állomás és a lakás régi tulajdonosa nem rendelkezett az előfizetői jogviszony sorsáról. Amennyiben és ameddig a régi tulajdonos nem nyilatkozik, addig az új lakástulajdonos telefonáthelyezési kérelmét a szolgáltató nem tudja teljesíteni, ilyen esetben a régi előfizető részére továbbra is küldik a számlát.
Összegezve tehát, a távbeszélő-állomások áthelyezése esetén szolgáltatás nélküli ellenszolgáltatásnak semmilyen jogszabályi alapja nincs, és erről a Hírközlési Főfelügyelet ellenőrzése során (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) szigorúan gondoskodik.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi