DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársam! Amikor ön még interpelláció formájában nyújtotta be ezt a szentendrei földügyet, akkor ígéretet tettem önnek arra, hogy a Pest Megyei Főügyészségnél egy vizsgálatot kérek, és annak eredménye után tájékoztatni fogom. Ezt a vizsgálatot megkértem, és sajnos negatív eredménnyel járt, ami a mi ügyünket illeti, mert a főügyészség azt igazolta vissza, hogy semmiféle olyan eljárási szabálysértést nem talált, amely alapján büntetőügyet vagy egyéb fegyelmi ügyet kezdeményezhetne, sőt arra sem látott módot, hogy a már korábban, az árverések során kiadott földeknek az eredményét, a közhitelességét, illetve esetlegesen az ingatlan-nyilvántartási bejegyzését megsemmisítse és új eljárást rendeljen el.
Marad tehát az a helyzet, amiben önnek igaza van, hogy egy olyan Pest környéki problémával állunk szemben, amely nemcsak Szentendrén, hanem máshol is jellemző, hogy a korábbi ingatlan-nyilvántartási adatok nem egyeztek meg azzal az adatbázissal, amire az árveréseket vezették. Egyebekben sajnos az árverés eredménye valamennyi - több mint háromezer - árverező esetében jogerőre emelkedett, tehát akkor nem kifogásolták. Amikor kiderült, hogy az ingatlan-nyilvántartási adatok valóban nem egyeznek meg a tényleges területi adatokkal, akkor ez a probléma - mint sajnos az ország más területein is - már csak egyetlen megoldást feltételezhet, amire 1997-ben a XXXIII. törvény 8. §-a lehetőséget biztosított, nevezetesen - és ez kétségtelenül csekély vigasz - a kárpótlási jegyek arányos visszatérítését.
(16.20)
Magyarul: amennyivel kevesebb földet kapott valaki, mint ami ténylegesen papíron szerepelt, annak a különbözete kárpótlásijegy-ellenértékben kerül visszatérítésre. Nem egyedi problémáról van szó. Ez viszont, kétségtelen tény, hogy nem ennek a parlamentnek a hibája: ez a közel 50 éves elhanyagolt ingatlan-nyilvántartás, a be (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) és át nem vezetett adatok miatti probléma.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi