DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ön tulajdonképpen a kérdésében a választ is megadta lényegében, mert elég pontosan idézte a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakat.
Valóban, a kormány a múlt heti ülésén ezzel a kérdéssel foglalkozott, miniszterelnök úr tájékoztatást kért erről. Egyébként e tekintetben a múlt héten az önnek adott viszontválaszomban már utaltam arra, hogy az új adatszolgáltatási kötelezettség tapasztalatait értékelni kell, és ha szükséges, akkor meg fogjuk tenni a szükséges intézkedéseket, lépéseket. Akkor még azt is mondtam, hogy ha törvénymódosításra lesz szükség, és a vizsgálat ezt állapítja meg, az elől sem fogunk elzárkózni. Ugyanakkor azt is mondom és megismétlem, hogy azokra az intézkedésekre, amelyekre a társadalombiztosítási járulék bevallásának pontosítása érdekében a kormány, illetőleg már tavaly a társadalombiztosítási törvény változásai sort kerítettek, múlhatatlanul szükség volt a tisztánlátás, az új nyugdíjrendszer építése érdekében.
Azt sem tagadtuk egy percig sem, hogy a felkészülési idő sem volt minden tekintetben elégséges, ugyanakkor nem volt átütő erejű - elsősorban az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál - a tájékoztatási, kommunikációs tevékenység, például arról, hogy azt a bizonyos bevallást postán is el lehet küldeni, mint ahogy nagyon sokan el is küldték; hogy a nyomtatványt nemcsak a Fiumei úton lehet beszerezni, hanem még a fővárosban 4-5 helyen - mint ahogy csupán a fővárosban adódtak ilyen típusú problémák és az ország többi részén nem.
Tájékoztathatom önt arról egyébként, hogy a felelősség tisztázásán túl a kormány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a kérdésre ezen a héten vissza fog térni. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi