ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint képviselőtársunk indítványának eleget kell tenni.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy támogatja-e az SZDSZ képviselőcsoportjától érkezett azon javaslatot, hogy a napirend egészüljön ki a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával. Aki ezzel egyetért, igennel szavaz; aki nem, az nem; aki pedig nem kíván véleményt nyilvánítani, az tartózkodik. (Dr. Torgyán József: Ilyen nincs!) Kérem, szavazzanak! (Az eredményjelző táblán 97 igen, 25 nem, 67 tartózkodó szavazat jelenik meg. - Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! A Ház nem határozatképes, mint ahogy a szavazás eredményéből látják. Megkérdezem, hogy van-e olyan képviselőtársunk a teremben, akinek nem működött a gépe. (Dr. Suchman Tamás, dr. Dobos Krisztina, dr. Pusztai Erzsébet jelentkezik.) Megkérem, hogy kapcsolják be Suchman Tamás képviselő úr, Dobos Krisztina képviselő asszony, Pusztai Erzsébet képviselő asszony gépét!
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály ilyenkor azt mondja, hogy az elnöknek meg kell kísérelnie a Ház határozatképességének helyreállítását. (Sebők János jelzi, hogy nem működik a gépe.) Kérem Sebők János képviselő úr gépét is bekapcsolni!
Tisztelt Országgyűlés! Miután megkíséreltem a Ház határozatképességének helyreállítását, újra szavazunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az SZDSZ képviselőcsoportjából érkezett indítvánnyal, miszerint a napirend egészüljön ki a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés 103 igen, 20 ellenszavazat és 80 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy a napirend kiegészül a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával. Az előterjesztés tárgyalására holnap este kerül sor. Holnap reggel 9 órára rendkívüli házbizottsági ülést hívok össze, hogy a tárgyalás technikáját és az ezzel kapcsolatos egyéb kérdéseket megbeszéljük.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi