DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Képviselő Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Elég furcsa gyakorlatnak tartom, képviselő úr - és ennek már az elmúlt héten is hangot adtam -, hogy olyan kérdésben folytatunk az azonnali kérdések órájában vitát, amelynek a vitája ma a parlament előtt van. Éppen tegnap este folytattuk a részletes vitát az országos területfejlesztési koncepcióról. Elég furcsa gyakorlat lenne, ha minden egyes módosító indítvány kérdésében külön megszólíttattatnék a kormány az azonnali kérdések, interpellációk és kérdések órájában.
Szeretném újra megnyugtatni képviselő urat, ahogy egy héttel ezelőtt is tettem: az országos területfejlesztési koncepció széles támogatottsággal került a parlament elé, hiszen valamennyi megyei területfejlesztési tanács többször tárgyalta, az Országos Területfejlesztési Tanács egyetértését követően került a kormány, illetőleg a parlament elé. A kormány és az előterjesztő Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium csak és kizárólag olyan módosító indítványokat támogat, amelyek ezzel a széles körű egyetértéssel és az alulról építkezéssel koherenciában, összhangban vannak.
Kérem képviselő urat, hogy vegye figyelembe a Házszabály általam már idézett azon szakaszát, amely mindaddig lehetőséget nyújt csatlakozó módosító indítványok, bizottsági módosító indítványok beadására, amíg a módosító indítványokról a szavazás meg nem kezdődik. Kérem képviselő urat, hogy fogadja el válaszomat.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi