DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Ön a kétperces kérdésében föltett körülbelül húsz kérdést - lehet még sokkal többet is. Körülbelül ennyi időt venne igénybe azoknak a jogszabályoknak a felsorolása is, amelyek 1989-től napjainkig összefüggenek az energiaszektor privatizációjával.
Hogy rögtön az elején kezdjem, amire ön is hivatkozott, képviselő úr: az 1990. évi önkormányzati törvénynek az egyik mondatát idézi, félig. Ha ugyanis hozzátenné a másik felét is, abban a pillanatban világossá válna, hogy a kérdés nem olyan egyszerű, mint ahogyan az az ön kérdéséből kiviláglik. Itt egyetlenegy témáról szólnék, hiszen a nap további szakaszaiban interpellációjában és kérdésében is hasonló kérdéseket feszeget, ott több idő lesz ezekkel foglalkozni.
(14.50)
Itt csak annyit, hogy az önkormányzatoknak az önkormányzati törvény a lakossági szükségleteket kielégítő közművek bizonyos részeit adja át, kivéve az állam kizárólagos tulajdonába tartozó létesítményeket. Ez pedig ebbe a körbe tartozik, amit csak öt év múlva, a Ptk. módosítását követően oldott fel a törvényhozás, tehát abban az időszakban, amiről ön beszél, még kizárólagos állami tulajdonban voltak. Egyébként pedig a társaságok átalakítása vagyonmérleg hiányában vélhetően nem történhetett volna meg, hiszen a cégbíróság akkor nem jegyezte volna be a társaságokat.
Tisztelt Képviselő Úr! Hogy a gázrészvények kiadásában, a bizonyos 40 százalék kiadásában milyen eljárás alapján döntött a kiadó privatizációs szervezet, az ugyancsak ismert ön előtt és a törvények által részletesen szabályozott. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi