DÖGEI IMRE

Full text search

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nem akarom felsorolni a reflektációmra szólt válaszokat vagy esetleg észrevételeket, de azt mindenképpen szükségesnek tartom, hogy elmondjam önöknek, hogy mindenféle sértő szándék nélkül említettem ezt a három régiót Magyarországon. Örülök annak, hogy a Dunántúl olyan kedvező helyzetben van - egyes területei, hangsúlyozom, hozzáteszem, azt hiszem, hozzá is tettem -, hogy mégis egy olyan fejlődési fokon áll, amelyet csak követni kellene ezen két régiónak. Úgy mondtam, hogy árnyalati különbséggel szerepel a Duna-Tisza köze, majd azonban egy hosszú lemaradás van: a Tiszántúl, Nagykunság, Szabolcs-Szatmár és Észak-Magyarország területe. Ugyanakkor ezt az elképzelésemet mindenképpen megfontolásra ajánlom a következő időkben, feltétlenül.
Meg kell jegyeznem: ha ezt a csodálatos területfejlesztési programot javítással - hangsúlyozni kívánom -, ötletszerűen a helységek, települések figyelembevételével helyrehozzuk vagy még jobbá tesszük, akkor ezt mindenképpen szem előtt kell tartanunk. Ugyanakkor azt is, hogy Magyarországnak ezen csodálatos részére telepítették - itt említettem a 40 évet - a KGST-nek egy olyan vegyianyagbázisát, amelyet azonnal el kell tüntetni Törökszentmiklósról. Ez egy körülbelül 20 hektáros területen fekszik, amely ebek harmincadjára ott van, majdnem a város közepére tették, ugyanakkor azt a területet, azt az építményt másra fel lehetne használni.
Amikor területfejlesztésről beszélünk, nem kérdezték meg Szolnok megyét, hogy például egy baromfifeldolgozót miért akarnak megszüntetni, amikor abból a térségből, Tiszántúlról körülbelül 1200 embert tudott foglalkoztatni naponta. Ez majd megszűnik, és érthetetlenül állunk e döntés előtt! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Csupán azt a választ kapom, hogy ez magánterület lett, nem tudunk vele mit kezdeni. Ezt én nagyon sajnálom, nem hagyom annyiban a magam részéről (Az elnök a csengő megkocogtatásával folyamatosan jelzi az időkeret leteltét.), tovább is forszírozom, ezt a problémát mint egy rendkívül veszélyes környezetszennyeződést a minisztérium figyelmébe ajánlom.
Köszönöm szépen. (Taps a kisgazda padsorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi