DR. TOKAJI FERENC

Full text search

DR. TOKAJI FERENC
DR. TOKAJI FERENC (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A kérdés gyakorlatilag önmagáért beszél, hisz hazánkban számos tömegközlekedési eszköz, illetve tehergépjármű közlekedik különböző tulajdonosi formában. Jellemzően igen magas élettartamúak, jelentős hányaduk műszaki állapota közlekedésbiztonsági, valamint környezetvédelmi szempontból aggasztó.
A közlekedésben részt vevők ezt nap mint nap tapasztalják. Ezen gépjárművek közúton való megjelenése fokozott veszélyforrás. Egyes nagy forgalmú közutakon számos közlekedési szituációban a balesetek egész sorát idézhetik elő.
Ezen túl a helyzet meglehetősen ellentmondásos, mivel hazánkból Nyugat-Európába ma már nem egy tömegközlekedési eszközt nem engednek be, mert nem felelnek meg a minimális forgalmi feltételeknek. Úgy tűnik, egyesek műszaki állapota ijesztő, nem beszélve a mindennapi környezetszennyezésről. Vannak olyan dízelüzemű járművek, amelyeknek károsanyag-kibocsátása rendkívül magas. Miniszter úr, talán szerencsésebb lett volna ezt a kérdést szétbontani, mert különösen ez utóbbi a tehergépjárművekre kifejezetten jellemző.
Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy az utóbbi időszakban tapasztalható a tömegközlekedési járművek területén egyfajta előrelépés, különösen egyes városi és helyközi forgalmakban.
A kérdés mindezek ellenére magától adódik: 1. A jelenlegi vizsgáztatás feltételein nem kellene-e szigorítani? 2. Ha azok kellően szigorúak, érvényt tudnak-e szerezni azoknak?
Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi