DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Sajnálom, képviselő úr, hogy az ön állításai nem tanúskodnak túlzott szakmai biztonságról. Még mindig a félszázalékos nyugdíjemelésnél tart; egyébként a tisztelt Ház emlékszik rá, hogy a kormány ezt nem jószántából tette, hanem azért, mert erre akkor törvényi kötelezettsége volt.
Egyébként pedig meg kell hogy jegyezzem önnek: azon lehet vitatkozni, hogy a kormány családpolitikájának az iránya milyen volt, és hogy egy gazdasági stabilizációs időszakban vajon nem a szegényeket jobban támogató, igazságosabb jövedelemelosztási rendszernek kell-e elsőbbséget adni - mert mi azt tettük, az adott szituációban egy átcsoportosítást vállaltunk el -, avagy pedig az univerzális rendszer megőrzésének. Ha a teljesítmény erre lehetőséget ad, akkor azt fogjuk tenni.
(14.50)
Azért szeretném emlékeztetni önt és a tisztelt Házat is arra, hogy a családi pótlék értékmegőrzésén túlmenően megteremtettünk idén egy új gyermekvédelmi rendszert, amely gyermekvédelmi támogatás rendszere közel 20 milliárdos többletbefektetéssel új formákat nyújt a legveszélyeztetettebbek számára.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi