DR. VÁRNAI LÁSZLÓ

Full text search

DR. VÁRNAI LÁSZLÓ
DR. VÁRNAI LÁSZLÓ (MSZP), a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaimmal, dr. Veres Jánossal és Miklós Lászlóval T/5495. számon benyújtottuk a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló 1995. évi C. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatunkat.
A törvényjavaslat benyújtását az indokolja, hogy a vámjogszabályok, a devizajogszabályok, valamint a külkereskedelmi forgalmat szabályozó rendelkezések közötti összhang felülvizsgálata időszerűvé vált. Ennek keretében a nem kereskedelmi forgalomra meghatározott mennyiségi és értékhatárokat célszerű hozzáigazítani az időközben történt külkereskedelmi liberalizációs lépésekhez. Szükségessé vált a természetes személyek által a vámhatáron átvihető vámáruk, áruk egyedi értékkereteinek valorizálása, valamint kivitel esetén a mennyiségi és egyedi értékkeret külkereskedelmi szabályokkal összhangban történő teljes felszabadítása is.
A természetes személyek által kivihető áruk deviza- és vámjogi összhangjának maradéktalan érvényesülését szolgálja ez a javaslat, mely szerint a devizajogszabályban meghatározott vagyoni érték kivitelét a vámjogi előírások se korlátozzák. Ugyanakkor a devizatörvény vagyoni értékeinek szabályaival összhangban továbbra is megmarad az a lehetőség, hogy a kivitelre vonatkozóan a hazai ellátást védő korlátozó rendelkezések kerüljenek bevezetésre, amelyeket a vámeljárás során természetesen érvényesíteni kell.
Arra kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy a benyújtott törvényjavaslatunkat megvitatni szíveskedjenek, és a végén pedig, ha ebben konszenzus alakul ki, támogatni szíveskedjenek.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi