DR. KULIN FERENC

Full text search

DR. KULIN FERENC
DR. KULIN FERENC (MDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az egyházi középiskolák működése jogi feltételeinek értelmezése körül egy elvi fontosságú kérdést nem sikerült tisztázni a művelődési kormányzat és az egyházak képviselői között. A középiskolák érettségi elnökeinek kinevezési procedúrájára gondolok.
Bevallom, korábban úgy tűnt, hogy egyszerű technikai problémáról van csupán szó. Az történt ugyanis, hogy múlt év májusában a Közoktatás-politikai Tanács késve küldte ki meghívóját és az ott tárgyalandó anyagot a református és a katolikus egyház képviselőinek, így ők nem tudtak időben reagálni az ott elhangzottakra. Észrevételeiket módosító indítvány formájában később írásban küldték el, az írásra azonban meglepő módon elutasító válasz érkezett. Azért mondom, hogy meglepő módon, mert megítélésem szerint teljesen kézenfekvő lett volna, hogy a minisztérium méltányolja az egyházak ama kívánságát, hogy az egyházi iskolák, középiskolák érettségi biztosai kinevezésekor a főjegyző vegye tekintetbe az iskolafenntartók álláspontját, véleményét.
Az elutasító válasz - ismétlem - nem elégítette ki természetesen az érintetteket, és gondot okoz amiatt is, mert nem állja meg a helyét az az érv, mely szerint a közoktatási törvény szellemébe ütközne a módosító indítvány elfogadása.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyar Demokrata Néppárt több oktatáspolitikai fórumon kifejtette álláspontját, szóvá tette ezt a problémát, kiállva az egyházak igénye mellett. Most azt kérdezem öntől, hogy utólag elfogadja-e, elismeri-e az egyházak kívánságának jogosságát.
Köszönöm. (Taps az MDNP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi