DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mélységesen átérzem drámai kérdéseinek jelentőségét, de azt gondolom, hogy bármennyire is súlyos kérdésekről van szó, egy jogállamban meg kell kísérelnünk legalábbis a dolgokat a jogállami racionalitás szabályaiként kezelni; még akkor is, ha valóban olyan súlyú cselekmények tömegéről van szó az ön által is felvetett kérdésekben, amelyek joggal váltanak ki rendkívüli erejű indulatokat a társadalom jelentős részénél.
Azzal kezdeném - konkrétan a Postabankra vonatkozó kérdéseire koncentrálva -, hogy az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet a KPMG Hungary Kft.-t kérte fel a Postabank 1998. június 30-i időpontban fennálló helyzetének átvilágítására. A kft. 1998. szeptember 9-ére elkészített jelentésében leszögezi, hogy a Postabank számos, a vonatkozó törvényben foglalt szabály megsértésével végezte tevékenységét. A kft. által feltártaknak lehetnek - és nagy valószínűséggel lesznek is - büntetőjogi következményei, és az ezzel kapcsolatos problémakört a Postabank Rt. jelenlegi vezetése - mint ahogy ez számos kérdésből, interpellációból, azonnali kérdésből is kiderült - folyamatosan vizsgálja. Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet a kft. jelentésének áttanulmányozását követően az Országos Rendőr-főkapitányság felé bejelentést tett, és ehhez mellékletként csatolta a kft. vizsgálati anyagát is.
Ehhez szükséges hozzátenni, hogy a bejelentés csupán a bűncselekmény gyanújára utaló közlés, a nyomozó hatóság egyfajta tájékoztatása az eljárás megindítására vonatkozó egyértelmű igény nélkül, bár kétségtelen, hogy a büntetőeljárás megindításának ez is alapjául szolgálhat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A Postabank Rt. ... - elnézést, sajnos, nehéz kérdéseinek döntő többségére ilyen rövid idő alatt válaszolni.
Egy valamit egészen bizonyosan ígérhetek önnek a kormány nevében - mint ahogy az előző kérdésekre, interpellációkra adott válaszokból is kiderült -: egyértelműen meg fogjuk találni a felelősöket, és senki el nem kerülheti a felelősségre vonást ezekben a kérdésekben. Köszönöm. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi