DR. SZALAY ISTVÁN

Full text search

DR. SZALAY ISTVÁN
DR. SZALAY ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Egy jó ügy érdekében, egy jól induló ügy érdekében fordulok miniszter úrhoz. A jó ügy úgy indult, hogy a jezsuiták régen szerették volna visszakapni már szegedi székházukat, és ez hosszú ideig nem működött, mert a székházunkban lévő középiskolát, szakközépiskolát nem akarták működtetésre átvenni. Így a dolog Csipkerózsika-álmát aludta egészen addig, ameddig '97 nyarán lehetőség nem nyílt arra, hogy a Szegedről egyébként elköltöztetett és a Honvédelmi Minisztérium által működtetett Damjanich János Katonai Szakközépiskola és Kollégium épületét a kormány fel tudta ajánlani a jezsuiták székházában működő Kossuth Zsuzsa Egészségügyi Szakközépiskola számára.
Az ajánlat előnyösnek tűnt, mert az új épületkomplexum háromhektáros területtel, jól megközelíthetően helyezkedett el Szeged városában; igaz, hogy nem a belvárosban, de megközelíthető volt villamossal, megközelíthető volt autóbusszal, és az önkormányzat ezt szándékozott elfogadni. A dolog akkor kapott gellert, amikor az önkormányzati döntés után az iskola vezetése úgy gondolta, hogy nem akar kimenni a város külsőbb kerületébe, és addig-addig húzódott a dolog, míg végül is az önkormányzati választások ezt a folyamatot megállították.
Ez mehetett volna tovább, sajnos azonban, egy olyan váratlan döntés született, ami az ügybe egy harmadik szereplőt hoz be. Ez a harmadik szereplő a bizonyos ominózus Gutenberg János Általános Iskola, amelynek megszüntetéséről, szétköltöztetéséről addig nem volt szó. Ez egy nagyon patinás régi iskola, amelyik matematika-angol tagozattal rendelkezik, Szegeden itt folyik egyedül szerb nemzetiségi oktatás, sőt azt is el lehet mondani, hogy 10 százaléknyi roma származású tanuló is jár oda minden komplikáció nélkül.
(16.10)
Úgy gondolom, nagy baj lenne, hogyha ezt az iskolát ebbe az ügybe belevonnánk, ezért kérem miniszter úr segítő lehetőségét, szándékát; meg tudjuk-e kímélni ezt az iskolát ennek a dolognak a negatív következményeitől? Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi