DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Egyetértek azzal, hogy a bürokrácia csökkentése feladatunk, de azt gondolom, hogy ebben még nem nagyon tudjuk tanítani az Európai Uniót, hiszen a példa most éppen azt mutatja, hogy Magyarországon a bürokrácia növelése következik be. Egyetértek azzal, hogy kölcsönösen van mit tanulnunk egymástól, de nem biztos, hogy helyes, ha Magyarország miniszterelnöke gyakran és sorozatosan kioktatja az Unió vezetőit. Az elmúlt hetekben több egyértelmű visszajelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy az Unió vezetői nem veszik jó néven ezeket a kioktatásokat, és érdemes lenne ezekre a jelekre felfigyelni.
Engedje meg, miniszter úr, hogy felhívjam a figyelmét a konzervatív beállítottságú Frankfurter Allgemeine Zeitung november 20-i számában megjelent következő figyelemre méltó mondatokra: "Pszichológiailag talán érthető, hogy a fiatal politikus, aki 1990 és 1998 között ellenzékben volt, most kisebbfajta rendszerváltozást akar végrehajtani, ám egy kifutóban lévő politikai modell átültetése káros lehet a fiatal demokraták számára is. Végül is Magyarország nem a Balkánhoz akar csatlakozni."
Ez a kulcsmondat, tisztelt miniszter úr, azt hiszem, ebben egyetértünk: Magyarország nem a Balkánhoz akar csatlakozni. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi