DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdést, mert végül is a valóság egy kényes pontjára utal. Az mindegyikünk számára világos, hogy a mindenkori kormánynak az E-alap költségvetésébe kell a 13. havi bért is beterveznie, mivel ez így szokás.
A természetbeni ellátásokra vonatkozó fejezet - ami erre az évre vonatkozik - elkülönítetten nem tartalmazta az ez évi 13. havi bért. Azt is mindannyian tudjuk, hogy a Kjt. szerint a követő év január 31-éig kell ezt kifizetni, és az éves gazdálkodás során ennek az elkülönítése az alacsony finanszírozottság miatt gyakorlatilag lehetetlen. A szakszervezetekkel való megállapodás szerinti, részben tartalmazott érték nem fedezi az ez évi 13. havi bért. Külön nehezítette vagy nehezíthette volna a kifizetést, hogy a fix díjú homogén betegségcsoportok tétele az év végére 25 százalékkal csökkent.
Mit tett a kormány? 1,7 milliárd forintot tett hozzá kormánydöntéssel ehhez a rovathoz. Tehát januárban, februárban értéken történik a kifizetés. Mit tettünk még? A jövő évi rovatok között beterveztük - 1992 óta először - az ügyeleti, készenléti díjat és a 13. havi bért. S még egy dologról döntött, illetve határozott a múlt csütörtökön a kormány: az adósságállományukat - melyek döntően bér jellegű adósságállományok - szintén megkísérli kormányzati forrásból kifizetni.
Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi