DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Elnézést, hogy másodszor szólok. A dolog lényege az, egyet lehet érteni azzal, hogy valamilyen biztonsági alapon képezzünk valamennyi pénzalapot, ez biztos. Lehet, hogy a nemzetközi helyzetre, s a többire való tekintettel ezt meg kell lépni - sőt, meg kell lépni. De azért az államháztartási költségvetésen belül más a helyzet a központi költségvetésnél, az önkormányzatok költségvetésénél, más a helyzet a társadalombiztosítás költségvetésénél és az elkülönített alapok költségvetésénél. Ezek más típusú dolgok, még akkor is, ha egy kalapba, az államháztartás költségvetésébe tartoznak.
Örülök annak, hogy elismerte Varga államtitkár úr és Mádi képviselő úr is azt, amit akartam mondani, hogy az a nem jó, ha fűnyíróelv alapján történik a biztonsági tartalék képzése, mert a fűnyíróelv azt jelenti, hogy azokat az elmaradott térségeket, amelyek az szja-visszajuttatásból, a normatívákból és a többikből nem tudnak összekaparni annyi pénzt, hogy megfelelően gazdálkodjanak, még 1,9 százalékkal a fűnyíróelv alapján megrövidítik.
Tehát most nem akarok itt önkormányzatok között különbséget tenni, de más a nóta egy Százhalombattánál, más a nóta egy Tiszaújvárosnál, más a nóta egy olyan nagy önkormányzatnál, ahol nem jelent gondot a pénzfelhasználás, de az elmaradott térségeknél azért ez egy óriási gondot jelent, és a fűnyíróelvvel ezért nem lehet egyetérteni. Jobb lett volna, ha megalapozottabban, jobban tervezetten képzik ezt a biztonsági alapot.
Köszönöm szépen.
(12.50)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi