JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én is Mádi képviselőtársam észrevételére szeretnék reagálni két percben. Tulajdonképpen logikus is az, amit elmondott, érhető is, sőt, megérthető is ez a dolog, viszont önkormányzati oldalról sehogyan sem kezelhető ez az ügy. Tulajdonképpen itt arról van szó, hogy ha ez az 1,9 százalék - amelynek nagysága még mindig nem biztos, mert különféle módosító indítványok vannak benyújtva, tehát akár még 12 milliárd forint is lehet, de legkisebb esetben is 4 milliárd forintot jelent - megvalósul, akkor az önkormányzatok még azt a nominálisan 10 százalékos növekedést sem kapják meg, amit itt mindig a kormány, a kormány képviselői mondtak.
(12.30)
Ha ez a pénz elvonásra kerül, akkor itt nemhogy az inflációval megegyező mértékű támogatásnövekedés lenne, hanem ennél jóval kevesebb. Ha kiszámoljuk ezt a dolgot, akkor itt arról kell beszélni, hogy 8,9 százalék, illetve attól függ, hogy mennyi lesz az önkormányzati fejezetből elvonva. Ha mind a 648 milliárdnak az 1,9 százaléka, akkor több mint 10 milliárd kerül elvonásra. Ha csak az szja átengedett rész, ami majd' 200 milliárd forint, akkor majd' 4 milliárd forint. De ez mindenképpen elvonásra kerül, és ezzel az önkormányzatok már januárban is meg lesznek rövidítve.
Tehát én úgy gondolom, az indok jó, meg is értem, hogy a költségvetésnek megalapozottnak kell lenni, de ez a technika elfogadhatatlan. Tehát ebből olyan zárolásokat kellett volna tenni, vagy nem megtervezni, amelyek után az önkormányzatok reálisan gazdálkodhatnának és reális költségvetést tehetnének. Így nem tudják megtenni, a költségvetésük megalapozatlan lesz!
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi