ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ

Full text search

ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ
ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Béki Gabriella kollégám elég széles spektrumban kifejtette a nyugdíjtörvénnyel kapcsolatos dolgokat. Én a magam részéről egyetlen kérdéssel szeretnék foglalkozni, a nyugdíjasok fogyasztási kosarával.
Nézzük meg, hogy a nyugdíjasoknak milyen költségeik vannak, és mire költik el a megkapott nyugdíjat! Elsősorban élelmiszerre, gyógyszerre, közüzemi díjakra, villanyra, gázra és egyebekre. Ha megnézzük a jövő évben ezeknek a közüzemi díjaknak az emelését, mind-mind 11 százaléknál, illetve 14 százaléknál magasabb mérvű lesz.
Mit jelent ez tulajdonképpen, képviselőtársaim? Azt jelenti, hogy ennek a nyugdíjas társadalomnak továbbra is elértéktelenedik a nyugdíja, és ahelyett, hogy szinten tartás volna a reáljövedelmeknél, további reáljövedelem-csökkenést jelent úgyszólván minden nyugdíjasnál. Természetesen ezért volt az, hogy a nyugdíjas társadalom alig egy hónap alatt négyszázezer aláírást produkált, és ha módunk és lehetőségünk lett volna mindenhova eljutni fizikailag, minden nyugdíjashoz, akkor merem állítani, hogy ez alatt a másfél hónap alatt mi kétmillió nyugdíjastól megkaptuk volna az aláírást és a nyugdíjas társadalom méltatlankodását kifejező nyilatkozatot.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi