DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon fontos és nagyon súlyos kérdéseket vetett fel. Az elmúlt hónapok során ezek a kérdések többször is szerepeltek már a Ház színe előtt. Azt gondolom, hogy valóban újra és újra vissza kell térnünk ezekre a kérdésekre, hiszen a társadalombiztosítási alapok sorsa és jövője nagymértékben attól függ, hogy hogyan, milyen módon, milyen gyorsan leszünk képesek minél tisztább képet alkotni azokról a valóban súlyos törvénysértésekről, amelyeknek csak egy kis részét itt ön is megemlítette. Ezek az eljárások számos esetben már elkezdődtek. Azt gondolom, hogy ennek a végeredményét természetesen most még nagyon nehéz megjósolni, de azt hiszem, az mindenféleképpen leszögezhető, hogy mielőbbi tisztázásuk mindnyájunk, az egész ország érdeke.
Szeretnék közben arra is emlékeztetni, hogy annak idején, amikor a kormány első fontos döntései között szerepelt a társadalombiztosítási önkormányzatok megszüntetése, ez igen heves kritikákat váltott ki az ellenzéki pártok és a sajtó részéről is. Azt gondolom, hogy aki higgadtan elemzi az elmúlt hónapok történéseit, az mindenféleképpen, politikai hovatartozástól függetlenül egyértelműen megállapíthatja, hogy az ország érdeke volt ennek a lépésnek a megtétele, tehát a társadalombiztosítási alapokat addig irányító önkormányzatok megszüntetése, hiszen már az eddig feltárt törvénysértések is egyértelműen jelzik, hogy rendkívül súlyos mértékben veszélyeztette a államháztartás egészét a közpénzeknek az a pazarlása, amelyet ön is említett.
(11.20)
A kormány az eddig napvilágra került tényeket is igen súlyosnak tartja, pedig számos jel utal arra, hogy még további ügyek kerülhetnek napvilágra az előttünk álló hetek során. De megnyugtathatom a képviselő urat is és a tisztelt Házat is, hogy a kormány tudatában van az ezzel kapcsolatos felelősségének, annak a felelősségnek, hogy itt nemcsak egyszerűen a nyugdíjasokról, illetve az egészségügyi rendszert felkereső betegekről van szó, hanem gyakorlatilag az egész társadalomról, állampolgárok millióiról, és - azt gondolom - az elemi tisztességről, amely megkívánja azt, hogy valóban ezeket a folyamatokat feltárjuk.
A Miniszterelnöki Hivatal eddig is és a jövőben is minden erejével és lehetőségével, energiájával arra törekszik, hogy ezek az ügyek minél hamarabb teljes mértékben feltáruljanak a nyilvánosság előtt, és a továbbiakban is minderről informálni kívánjuk a tisztelt Házat.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi