ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Az MSZP név szerinti szavazási igényeire figyelemmel a támogatott módosító javaslatok köréből most kiemelésre kerül az ajánlás 42. és a kiegészítő ajánlás 3. pontja, tehát ezekről később határozunk. Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 3., 23., 32., 64., 69., 71., 72., 73., 74., 75., 76. pontjaiban levő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés az ajánlás 42. és a kiegészítő ajánlás 3. pontja kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 194 igen szavazattal, 106 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
A 10. pontban Csákabonyi Balázs, Vastagh Pál, valamint Hack Péter a törvényjavaslat 10. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a büntetés kiszabásának egyes szempontjait részletezi. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 11. pontjának elfogadását. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen szavazattal, 197 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Horváth Balázs a törvényjavaslat 18. §-ában a törvény 83. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolja. Ebben a szabadságvesztés kiszabásakor irányadó középmérték meghatározásának szabályát el kívánja hagyni. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen szavazattal, 183 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 14. pontban Csákabonyi Balázs és Vastagh Pál a törvényjavaslat 23. §-ának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés a pénzbüntetés próbaidejével kapcsolatos szabályokat tartalmazza. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 203 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül nem fogadta el.
A 18. pontban Csákabonyi Balázs és Vastagh Pál a törvényjavaslat 25. §-ának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a jogerősen kiszabott büntetések összbüntetésbe foglalásának kötelezettségét állapítja meg. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen szavazattal, 201 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 20. és a kiegészítő ajánlás 2. pontja két változatot tartalmaz a törvényjavaslat 34. §-ában a törvény 137. §-a 2. pontja e) alpontjának módosítására. Mindkét indítványt Ábrahám János terjesztette elő, és a védő vagy a jogi képviselő közfeladatot ellátó személyként minősítését tartalmazó szabályt kívánja módosítani.
Először Ábrahám János javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 20. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 265 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most ugyancsak Ábrahám János javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 2. pontja szerint. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
(12.20)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 256 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 21. pontban Juhász Gábor a törvényjavaslat 34. §-ában a törvény 137. § (2) bekezdését két alponttal kívánja kiegészíteni, amelyben a közfeladatot ellátó személyek körét bővíti. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 23 igen szavazattal, 292 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 22. pontban Répássy Róbert a törvényjavaslat 34. §-ában a törvény 137. § 2. pontját új alponttal kívánja kiegészíteni. Lényege: a polgárőr is közfeladatot ellátó személynek minősüljön. Az emberi jogi bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 15 igen szavazattal, 288 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 26. pontban Csákabonyi Balázs és Vastagh Pál a törvényjavaslat 37. §-ában a törvény 138/B. §-ának elhagyását indítványozzák. Az alaprendelkezés a különös méltánylást érdemlő eset meghatározását tartalmazza. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 110 igen szavazattal, 209 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 34. pontban Csákabonyi Balázs és Vastagh Pál a törvényjavaslat 56. §-ában a törvény 259. § (3) bekezdése elhagyását kezdeményezik. Az elhagyni kívánt rendelkezés a következő: "A büntetés 5 évtől 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a közveszélyokozás egy vagy több ember halálát idézi elő." Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen szavazattal, 209 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 41. pontban Juhász Gábor a törvényjavaslat 62. és 63. §-aiban a Btk. 282. és 282/A. §-ainak együttes szerkezeti és tartalmi módosítását javasolja. Ebben a módosító javaslatban a kábítószer-fogyasztással és -forgalmazással kapcsolatos törvényi tényálláson túlmenően további szabályok, minősített esetek kerülnek előterjesztésre. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 42-60. pontokban lévő és a kiegészítő ajánlás 3. pontjában lévő javaslat elfogadását.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi