ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 328 igen, 3 nem mellett, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 9. pontjában Csizmár Gábor a törvényjavaslat 15. §-ában a törvény 106. §-a helyébe új rendelkezést javasol. Ebben a vagyonelkobzással, illetőleg zár alá vétellel kapcsolatos szabályok megváltoztatását kezdeményezi. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen, 209 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Csizmár Gábor a törvényjavaslat 21. §-ában a törvény 118. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni. Lényege: rendbírsággal sújtható legyen a megkeresett, illetve annak az ügyben válaszadásra jogosult képviselője, ha nem teljesíti a megkeresést, vagy azt jogtalanul megtagadja vagy elmulasztja. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 133 igen, 197 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 21. pontjában Hankó Faragó Miklós a törvényjavaslat 41. §-ában a törvény 223. § (2) bekezdése elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés kötelezővé teszi ügyészi indítványra az előzetes letartóztatást, ha a vádlottat az elsőfokú bíróság szándékos bűncselekmény elkövetése miatt legalább háromévi végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 130 igen, 206 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 23. pontban Csákabonyi Balázs a törvényjavaslat 50. §-a (4) bekezdésében a törvény 398. §-ának módosítását kezdeményezi. Lényege: jogerős büntetés végrehajtása esetén a szakvélemény kialakítása során a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Egészségügyi Igazgatóságának az elítélt büntetés-végrehajtási intézeti kezelhetőségére vonatkozó nyilatkozatát figyelembe kell venni. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen, 210 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem képviselőtársaimat, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi