DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Csak reggel kaptuk kézhez a záróvitához készült alkotmányügyi és igazságügyi bizottsági ajánlást. Első rátekintésre is az a meggyőződésem alakult ki, hogy itt az előterjesztő messze a koherenciazavarok kiküszöbölésén túlmenően is tett javaslatokat, amelyeket a szakmai bizottságok nem néztek, nem tárgyaltak.
Csak szeretném szóvá tenni, hogy például a főösszegeket is érintő módon van változás. Az ajánlás 17. pontjában a személyi juttatások kiadási előirányzata növekszik, ugyanakkor a felújítási csökken - tehát érdemi észrevételek vannak. Úgyhogy én örülnék, ha az előterjesztő itt az Országgyűlés plenáris ülésén is megindokolná ezeket a változásokat, vagy például azt, hogy mondjuk, a terhességmegszakítással kapcsolatos költségvetési térítés előirányzata miért itt csökken... - hadd ne soroljam fel ezeket a javaslatokat. Nem szeretnék még egyszer a második szakaszban hozzászólni, de a dátummódosítással kapcsolatban is ugyanilyen aggály vethető fel.
Azt szeretném a tisztelt Ház tudomására hozni, hogy itt az ajánlásban nem csupán a koherenciazavarok kiküszöbölését látjuk, hanem ezen túlterjeszkedő, valódi tartalmi kérdések kerültek itt a záróvitában elő, úgyhogy jó lenne, ha az előterjesztő ezzel összefüggésben véleményt mondana, és megosztaná érveit a tisztelt Házzal.
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi