DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR környezetvédelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Tárcánknál, mint eléggé ismert, elsőbbséget élvez a hulladékgazdálkodás. Az is ismert talán, hogy jelenleg Magyarország csaknem 3200 önkormányzata mintegy 2600 hulladéklerakót üzemeltet, amelyeknek túlnyomó része egyáltalán nem vagy alig rendelkezik műszaki védelemmel.
Az Országgyűlés által elfogadott nemzeti környezetvédelmi program egyik fontos célkitűzése a megfelelő műszaki védelemmel rendelkező regionális lerakók telepítése, valamint a hulladéklerakók számának néhány százra csökkentése. Ennek érdekében a Központi Környezetvédelmi Alap kiemelten támogatta a települések összefogásával létrehozandó, a műszaki követelményeknek mindenben megfelelő hulladéklerakók létesítését. Kezdetben a támogatás feltétele az volt, hogy több település közösen létesítse. 1995-től 20 ezer fő ellátása volt az alsó határ, 1997-től pedig 50 ezer fő fölött adható támogatás regionális szilárdhulladék-lerakó építésére.
A jászsági, azaz a Jásztelken épülő hulladéklerakó az eddigi legnagyobb méretű beruházás, mivel harmincegy település összefogásával összesen 117 ezer lakos számára létesít kommunálishulladék-lerakót. Sajnos az első pályázat hiányos volt, az értékelők ezért kénytelenek voltak átdolgozásra visszaküldeni.
Most örömmel tájékoztathatom, hogy az átdolgozott pályázat a pályázati értékelő bizottság december 17-ei ülése elé pozitív támogatási javaslattal kerül, ahol várhatóan sor kerül az érdemi döntésre.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi