KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az általam írásban megjelölt sajtótermék december 10-i száma részletesen beszámol arról a bonyolult, áttekinthetetlen, az ön politikai államtitkára szerint "fehér galléros, jogosulatlan adó-visszaigénylést lehetővé tevő gazdasági ügyletről", amelyben a rendőrség megszüntette a nyomozást. Ennek az ügynek a szereplői Simicska Lajos és korábbi üzlettársai. A lényege ennek az ügyletnek: körbeszámlázás, jogosulatlan áfa-visszaigénylés, áfanemfizetés, banki tartozás megfizetésének elmulasztása.
Ebben az ügyben csődöt mondott az APEH, nevezetesen a törvényes eszközökkel nem tudta nyomon követni az áfás számlákat. Éppen ezért átadta a rendőrségnek, majd kaptuk a hírt, hogy megszüntették a nyomozást. Attól persze, hogy a rendőrség bűncselekményt nem állapított meg, a leírtak alapján a törvénysértés vélelmezhető. Nyilván a rendőrség a jelenlegi állapotában nem felkészült az ilyen kifinomult cselekmények felderítésére.
Megváltozik a helyzet azonban akkor, ha létrejön az adórendőrség intézménye. Valószínűsíthető, hogy az adórendőrfőnök Simicska Lajos nem fogja elrendelni ismételten a nyomozást ebben a bonyolult ügyben. Ezért kérdésem elméleti, tisztelt miniszter úr, de úgy érzem, a kormányzati szándék a kérdésemre adott válasszal is nagyon jól megvilágítható.
Tisztelettel kérdezem tehát, hogy vajon az adórendőrség hatékonyabban tudna-e nyomozni Simicska Lajos és korábbi üzlettársai szövevényes ügyleteiben, mint a rendőrség.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi