KISS ANDOR

Full text search

KISS ANDOR
KISS ANDOR (MIÉP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Alig több mint egy év múlva eljön a 2000. esztendő. A számítástechnikusok már néhány évvel ezelőtt rájöttek, hogy a computertechnika hajnalán alkalmazott memóriamegtakarítás, az évszám megjelölésénél az évszázad elhagyása, a 2000. év beköszöntekor súlyos problémát fog okozni.
Különösen érintett ebben a bank- és a közigazgatási szektor. A korábban elvégzett felmérések alapján e probléma kezelése a világon több milliárd dollárt fog fölemészteni. A kérdés természetesen érinti csonka hazánkat is. Bár tudom, hogy a kormány a gondot nem söpörte az asztal alá, és viszonylag időben elkezdte a felkészülést a 2000. év problémájának megoldására, a jövő évi költségvetésben minden minisztériumi fejezetben szerepel az elkülönített pénzkeret, azonban az Állami Számvevőszék jelentése alapján számomra az derült ki, hogy nem mindenütt veszik komolyan a feladatot.
Kérdezem ezért az államtitkár urat:
Időarányosan megfelelőnek tartja-e a felkészülést? Elegendő-e az elkülönített pénzösszeg a feladat végrehajtására? Az államigazgatás alacsonyabb szintjén - önkormányzatok, egyéb állami hivatalok, vám- és pénzügyőrség, APEH s a többi - is rendelkeznek-e a szükséges forrásokkal? A gazdasági szférában a különböző vállalatok, bankok, repülésirányítás s a többi is rendelkeznek-e megfelelő stratégiával és pénzeszközzel? Az esetlegesen a gazdasági szférában levő hiányosságok nem lesznek-e katasztrofális hatással az államigazgatásra, ha nem készülnek föl kellően a feladatra?
Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi