ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Képviselőtársaim! A képviselő úr nem fogadta el a miniszter úr válaszát, ezért megkérdezem tisztelt képviselőtársaimat, elfogadják-e a miniszteri választ. (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 169 igen, 90 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett a miniszteri választ elfogadta.
(16.00)
Miniszter úrnak volt egy utalása a házvezetés irányában az interpelláció előtt. Miniszter Úr! Nem gondoltam, hogy egy ilyen rutinos képviselőnek, mint ön, aki nyolc éve ennek a Háznak a képviselője, ez gondot okoz. Tájékoztatom a miniszter urat, hogy Pozsgai Balázs napirendben feltüntetett interpellációjának konkrét címe sorrendben szerepel hetedikként. Hozzátenném a képviselő úrnak, hogy a Házszabály 115. §-a két korlátot tekint: egyrészt azt, hogy minden képviselőcsoportnak sorra kell kerülnie, ez ebben az esetben megtörtént, de figyelemmel arra, hogy sok esetben elfogadásra kerültek a kérdések, kellőképpen kitöltöttük az időt; másrészt egy időkorlátot tartalmaz, ez pedig azt jelenti, hogy 90 perc áll rendelkezésre az interpellációk és a kérdések elhangzására.
Azt gondolom, a képviselő úrnak, illetőleg a miniszter úrnak lehetősége nyílik arra, hogy a saját tárcájánál a felkészítése ügyében intézkedjen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Dr. Torgyán József: Ügyrendi lesz a végén!) Azt gondolom, ez nem képezheti a későbbiekben vita tárgyát, és azt hiszem, hogy a miniszter úr rendkívül felkészülten válaszolt ennek ellenére, úgyhogy nem hiszem, hogy vita kérdése lenne a továbbiakban.
Mivel másfél órás időkorlátunk van az interpellációk és a kérdések elhangzására, áttérünk a kérdésekre, tisztelt képviselőtársaim.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi