GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Azt hittem, már elvette tőlem a hangot - de ilyet fel sem tételeztem volna, tisztelt elnök asszony! (Általános derültség.)
Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Komárom megyei lakosként legalább tíz-tizenöt éve küzdünk azért, hogy Szárliget Komárom megyéhez tartozzon. Ennek az oka a következő: pár kilométerre van Tatabányától, a megyei jogú várostól, a megyeközponttól, és infrastruktúrában és sok minden más tekintetben szinte teljesen összenőtt már Szárliget Tatabányával.
A falu lakosai, önkormányzata régóta küzdenek azért, hogy Komárom megyéhez tartozzanak, hiszen Szárliget elég jelentős távolságra fekszik Fejér megye központjától, Székesfehérvártól. Nem beszélve arról, hogy Komárom-Esztergom megye a legkisebb területű megye, és településeinek száma is eddig csak 74 volt, ha tehát eggyel nő, akkor lassan megindulunk a 100 felé. (Derültség.)
Mint megyei listás képviselő, mindenképpen támogatom, hogy Tatabánya, amely nagyon nehéz változáson ment keresztül, hiszen megszűnt a bányászat; most az infrastruktúra fejlődött, hiszen a bányászat helyett egyéb ipari beruházások történtek hál’istennek, így Szárliget lakossága is szervesen tud kapcsolódni erre a zsinórra. Tatabányával összeépülve Szárliget szinte egy kertvárost alkothat, és mindenképp indokolt, hogy Szárliget Tatabányához tartozzon.
Én magam egyébként nagyon sajnálom, hogy a másik három községnek: Bakonypéterdnek, Lázinak és Tiszaugnak nem sikerült a csatlakozás ugyanúgy, mint Szárligetnek, mert az én véleményem és a Független Kisgazdapárt véleménye is az, hogy ahol az önkormányzatok kívánsága megfogalmazódik, ott mindenképpen támogatni kellene a más megyéhez való tartozást. Én a magam részéről így fogom fel, s ezért köszönöm, hogy a szárligeti lakosság óhaja teljesül.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi