DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Nagyon köszönöm a szót, elnök úr. A privatizáció folyamata évek óta zajlik hazánkban, és sajnos, olyan tényhelyzet következett be, amelyben, meg kell állapítanunk, kasztokra szakadt a társadalom. Vannak az úgynevezett nyerők - és van a többség. Vannak a kisemberek, akiknek nem volt lehetőségük személyi vagy korábbi mozgalmi kapcsolataik felhasználásával a privatizáció nyerteseivé válni, vannak olyanok, akiknek nem telt a rózsadombokon, az ország rózsadombjain villákra - és vannak olyanok, akiknek gond a családalapítás vagy a család mindennapi túlélésének megszervezése.
Ugyanakkor látjuk azt, hogy egyes hivalkodó épületcsodákban laknak, 500-800 négyzetméteres lakásokat tudnak a magukénak; és tudjuk azt, hogy sajnos, a privatizáció mint folyamat titkosan zajlott le, annak ellenére, hogy a polgári törvénykönyv előírja - minden logikus ember számára egyébként természetes módon -, hogy a tulajdonos csak olyan módon köthet jogügyeletet, idegenítheti el a vagyontárgyát, hogy az adás-vételi szerződés minden egyes pontjáról tudomással bír, mert ha ez nincs, akkor tulajdonképpen itt nem adás-vételről - nevezzük privatizációnak - van szó, hanem bújtatott ajándékozásról vagy színlelt jogügyletekről.
Az elmúlt négy év parlamenti ciklusának kezdetén H/9. szám alatt nyújtottam be az igen tisztelt Házhoz egy önálló képviselői indítványt a privatizáció teljes és tételes ellenőrzésére vonatkozó eljárás megindítására és lefolytatására. Akkor - emlékezetem szerint - 98 százalékos többséggel fogadta el a Ház, majd különböző praktikákkal mind a mai napig nem indult be ez a folyamat.
Kérem, én úgy gondolom, hogy cinkos minden olyan személy - lett légyen az a parlamenten kívüli vagy a parlamenten belüli -, aki nem akarná pontosan megismerni és nem akarná minden rendelkezésére álló alkotmányos és törvényes eszközzel lehetővé tenni a teljes és tényleges igazság feltárását. Én, Tímár György, ezt követelem; és úgy érzem, hogy akkor teszek eleget a magyar polgárok, a becsületes polgárok elvárásának, ha a magam részéről, parlamenti képviselői minőségemhez méltóan, ismét előterjesztem az előzőekben vázolt indítványt.
Azért kértem - és köszönöm, hogy kaptam - szót, hogy ezen a fórumon keresztül fordulhassak minden, a törvényalkotásban jogokkal bíró képviselőtársamhoz, csatlakozzon az általam majd a jövő héten elkészítendő és benyújtandó indítványhoz.
(21.40)
És remélem, hogy aki szembe akar nézni a választóival, aki nem tudja elviselni azt a hatalmas és társadalmi különbségeket, amelyeket - számomra érthetetlen módon - az elmúlt tíz év eredménye produkált, azok a képviselőtársaim csatlakozni fognak az indítványomhoz.
Köszönöm, elnök úr. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi