DR. VÁRHELYI ANDRÁS

Full text search

DR. VÁRHELYI ANDRÁS
DR. VÁRHELYI ANDRÁS (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Amelyik társadalomból a televízió csinál civilizációt, az úgy néz majd ki, mint a Pensacola vagy a Herkules! Elképesztő, ami ma a magyar televíziózásban történik! Felháborító, gyomorforgató és elképesztő!
Van egy törvényünk, a '96. évi I. törvény - fabatkát sem ér! Aczéli szerzett jogokon ezt a törvényt kinevetik, kikerülik azok, akikre kötelező volna: mozdíthatatlanságukban bízó agyagfigurák, televíziós basák, úgynevezett nagy öregek. Az adófizető a pénzéért reklámzuhatag közé préselt lecsót, amerikai szappanoperákat, idegeket borzoló horrort, húscafatok véres párharcából álló akciófilmeket és közönséges, utcai kukkoldába sem való pornót nézhet, ha bekapcsolja a televízióját! És nézheti a hírhamisításokat, a cinikus, magyarellenes, országellenes hírműsorokat, híradókat és összefoglalókat!
Lehetne nevetséges is, olcsó és szánalmas is az, ahogyan egyik-másik kereskedelminek mondott tévé híradójában bájolognak egymással a beszédhibás műsorvezetők! De nem tudok nevetni! Lehetne szánalomra méltó az a gyűlölet, az az országutálat, ami kiérthető a hírek szerkesztői sorjázásából, de nem tudok szánakozni!
Elég volt abból a cinikus, havi nettó háromszázezret zsebre vágó válaszból, hogy "Nem kötelező nézni minket! Ön dönt! Kapcsolja ki!" És vajon fizetni kötelező nekünk ezt a lélekromboló, ember- és gyermeknyomorító szemétözönt, a reklámhadjáratokat? Ezt mind-mind a millió kisnyugdíjas, a több millió szegény ember fizesse meg azoknak, akik - bocsánat a szóért - kiröhögik őket? Az elmúlt három évben részletesen felsoroltam az MTV Rt. 1-es és 2-es azon szerződéseit, belső és külső produkciós irodáit, ahol elfolynak a közpénzek, ahol milliárdokat visznek el a nézhetetlen mocsokért, amit kénytelenek nézni azok, akiknek csak a tévénézésre telik.
Tisztelt Ház! Akar-e a magyar nép még egy Postabank-szintű, második botrányt? Engedi-e a magyar kormány a postabanki szisztéma alapján a pénzt gúnyolódva, nemzetparodizálva pocsékoló médiát közpénzből tovább finanszírozni? Ha nem, akkor sebesen mozduljon meg a közpénzeket ellenőrző gépezet, lássuk a televízió külső és belső produkciós pénzeit '99-re; lássuk a reklámbevételek hova csorgását; lássuk az eladott, bérbe adott ingatlanok értékét és sorsát; lássuk a belső létszámot, a külső foglalkoztatást, a műszaki személyzet és a beszédhibások fizetése közötti különbséget és erre a magyarázatot; a Kunigunda-terveket és -álmokat és a Szabadság tér valóságát!
Tisztelt Ház! Dsida Jenővel szólok: "Itt nincsen alku, nincsen semmi 'de'." Nem a médiatörvény a tisztességes televíziózás fő akadálya, hanem néhány haszonelvű, mosdatlan lelkületű filmkupec, aki a közbutításból, a televíziós horrorból, pornóból kíván milliókat lopni! Ezt a romboló folyamatot nem meri vagy nem akarja sem a televízió jelenlegi vezetője, sem más megállítani? Nem Magyarország polgárai a hibásak abban, hogy ezek a beszédhibás, globális üzletemberek még mindig a helyükön vannak! Végre kell hajtani, amit a magyar választó választott '98 májusában! Tessék rendet tenni!
Nem nézhetjük tétlenül tovább, hogy gyermekeink lelkivilágával üzleteljenek a konzumkoszt-kínáló közszolgálati vigécek! Ulpianus mondja: "Akinek joga van a többhöz, joga van a kevesebbhez is." Ne akarja senki - főként advent idején - televízió-takarításban a kevesebbet!
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi