ENDRE SÁNDOR

Full text search

ENDRE SÁNDOR
ENDRE SÁNDOR (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! A "Pedagógusbérek?" című kérdésemnek két aktualitása van: egyrészt az, hogy a költségvetési vitában az egyik leggyakrabban előkerülő téma a pedagógusbérek kérdése volt, másrészt pedig az önkormányzatok az elkövetkezendő napokban fogalmazzák meg a következő éves költségvetési koncepciójukat. Választókerületemben én magam láttam olyan önkormányzati koncepciótervezetet, ahol az a mondat szerepelt, hogy a pedagógusbérekre nincs meg az önkormányzat fedezete; egyébként választókerületemben az iskolaigazgatók is gyakran fordulnak hozzám a pedagógusbérekkel kapcsolatos kérdéseikkel. Hangsúlyozzák, hogy nem bizalmatlanok az új kormányzattal szemben, de a korábbi tapasztalatok arra intenek, hogy bizonyos óvatossággal nézzenek a következő év elé - ahogy fogalmaznak: nyugtával dicsérd a napot!
Az elmúlt évek költségvetései során azt tapasztalták, hogy más az, amit ígérnek, és megint más, amit végül adnak a bérekre. Így lett a 14 százalékos beígért bérnövekedésből valójában 8,9 százalék, utóbb azzal indokolva a bérekre biztosított kevesebb növekményt, hogy a tárca által adott növekmény nemcsak a bérek fedezetére szolgál - mindez a mainál jóval nagyobb infláció mellett.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem az, hogy biztosítja-e a minisztérium által adott növekmény a pedagógusok tervezett és beígért bérnövelését. Mennyivel lesz ténylegesen több a pedagógusok keresete?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi