MOLNÁR RÓBERT

Full text search

MOLNÁR RÓBERT
MOLNÁR RÓBERT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Kedves Államtitkár Úr! Örvendetes dolognak tartom a kormány azon elhatározását, amely az előző kormányokkal ellentétben akár hitelfelvétel árán is, de nem a méregdrága koncesszióban, hanem kormányzati beruházásként kívánja megépíteni a magyar gazdaság élénkítéséhez nélkülözhetetlen, még hiányzó autópálya-szakaszokat és gyorsforgalmi főútvonalakat. Fontos stratégiai kérdés az autópályák ügye, azonban a gazdaság felfuttatása nemcsak autóutak és autópályák kérdése, hanem a gazdaságban még meglevő monopóliumok leépítésének is egyik függvénye.
Tisztelt Államtitkár Úr! A közelmúltban arról értesülhetett a közvélemény, hogy a Matáv egyeztetéseket folytat az önök vezetése alatt álló tárcával a vezetékes telefonbeszélgetések díjainak emeléséről, gondolom, azért, mert nem elég nekik a cirka 60 milliárd adózás utáni nyereség. E hír kapcsán merül fel bennem és úgy gondolom, más képviselőtársaimban és a közvéleményben is a kérdés, hogy kívánja-e és ha igen, hogyan kívánja a kormányzat új alapokra helyezni, megtörni a mai magyar piacon egyedülálló cégeknek, köztük a Matávnak mint vezetékes telefonszolgáltatónak a magyar piacon elfoglalt majdnem teljes monopóliumát.
Fontos kérdésnek tekintem ezt, hiszen a monopólium nincs jó hatással a versenyszférára, hisz nincs meg a polgárok szabad szolgáltatóválasztásának a joga. Persze a jog mellett a pénztárca is fontos, mert nem mindegy, hogy mennyit fizetünk a telefonbeszélgetésekért, és mennyit fizetnek mondjuk az iskolák, az egyetemek azért, hogy a mai kor fiatalságát bevezetik a számítástechnika és az internet világába. És befejezem, elnök úr, kérdezem tehát az államtitkár urat, van-e és ha igen, milyen terve van a kormányzatnak a Matáv monopóliumának leépítésével kapcsolatban, illetve van-e más érdeklődő a magyar vezetékes távközlési piac iránt.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi