DR. SZABADI BÉLA

Full text search

DR. SZABADI BÉLA
DR. SZABADI BÉLA földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Elöljáróban hadd mondjam el azt, hogy természetesen látunk lehetőséget a kérdés rendezésére, azonban az bonyolultabb, mint ahogy ez a kérdésből kitetszett. Egy igen régi problémáról van szó. 1968-ban, amikor elkezdték ennek a lakótelepnek az építését, akkor az még KISZ-lakótelepnek épült, most már Szentlőrinc-lakótelepnek nevezik (Közbeszólás az MSZP soraiból: Fidesz!), és keveset tudott előremozdulni ez az ügy.
A Fővárosi Tanácsnak akkor az volt az álláspontja, hogy egyszerűbben lehet a lakótelepi telkek kialakítását elvégezni, ha nem több száz tulajdonossal kell tárgyalni. Ennek érdekében a magyar állam tulajdonjogát a területre, illetve a lakásokra 1970-ben visszajegyeztették. A telekrendezés részben történt meg, azonban az épületekről az új helyzetnek megfelelő alapító okiratok, illetve közgyűlési jegyzőkönyvek nem készültek el, így az egyes lakások ingatlan-nyilvántartási bejegyzésére sem kerülhet sor. Ahol elkészültek az új okiratok, ott a földhivatal azokat átvezette, ez az ingatlanoknak körülbelül 50 százalékát érinti.
A helyzet megoldásáról: a lakások tulajdonjogának rendezésére, vagyis a vevők tulajdonjogának bejegyzésére csak akkor kerülhet sor, ha a telekkialakítási eljárást maradéktalanul lefolytatják, ami nem tartozik földhivatali hatáskörbe. A helyzet mielőbbi tisztázása érdekében azonban már tettünk érdemi lépéseket: megkerestük a Belügyminisztériumot, a Fővárosi Közigazgatási Hivatalt, és felhívásunkra a földhivatal tételes hiányjegyzékkel fordult a kerület jegyzőjéhez. A földhivatal speciális lakótelepi munkacsoportja az OTP-vel is tárgyalásban van.
Felajánlom a tisztelt képviselő úrnak, hogy írásos tájékoztatást adunk az illetékes szervek közös álláspontjáról, illetve a felvállalt intézkedésekről. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi