ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Felhívom figyelmüket, hogy ezek kizárják a kiegészítő ajánlás 2. pontjában lévő javaslat elfogadását. (Képviselők érkeznek a terembe.) Megvárom, amíg a képviselők elfoglalják a helyüket. (Rövid szünet.)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 176 igen, 94 nem, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 1. pontjában Jauernik István, MSZP, a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 1/A. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Indítványában az önkormányzat részesedését határozza meg a belföldi gépjárművek után beszedett adóból. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen, 180 nem, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A gépjárműadó évi adótétele alsó határának módosítását két indítvány kezdeményezi a törvényjavaslat 6. §-ában. Az ajánlás 3. és a kiegészítő ajánlás 1. pontja ezt minden megkezdett 100 kilogramm után egyaránt 400 forintban kívánja megállapítani. Lamperth Mónika, valamint Göndör István és további képviselők indítványairól - azonosságára figyelemmel - egyszerre határozunk. Az önkormányzati bizottság mindkét indítványt támogatja, a területfejlesztési és a költségvetési bizottság egyik javaslatot sem támogatja, míg a gazdasági bizottság állásfoglalásai e kérdésben különbözőek. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 126 igen, 167 nem, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Molnár Róbert és Zakó László gépét kérem bekapcsolni!
A törvényjavaslat 7. §-ában a törvény 8. § (1) bekezdésének módosítását három indítvány kezdeményezi. Az alaprendelkezés a különböző meghajtású és tömegű gépjárművek után megfizetendő adó mértékét határozza meg. A kiegészítő ajánlás 3. és 4. pontjai egymás mellett is elfogadhatóak, míg a kiegészítő ajánlás 4. pontja magában foglalja az ajánlás 8. pontjában szereplő indítványt.
Először a kiegészítő ajánlás 3. pontját teszem fel szavazásra Kovács Tibor javaslata alapján. Az önkormányzati bizottság kivételével egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen, 182 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Szabó Imre és Tompa Sándor javaslatáról határoz az Országgyűlés a kiegészítő ajánlás 4. pontja alapján. A gazdasági és az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen, 180 nem és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 8. pontjában szereplő indítványt teszem fel szavazásra Szabó Imre és Tompa Sándor javaslata szerint. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 135 igen, 179 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. (Folyamatos zaj.) Kérem, kissé csendesebben legyenek! Van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés? (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra csütörtöki ülésnapunkon, holnapután kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi